BK Rollo
top-subpages-2022-05.jpg
top-subpages-2022-02.jpg
top-subpages-2022-01.jpg
top-subpages-2022-04.jpg
top-subpages-2022-07.jpg
top-subpages-2022-06.jpg
top-subpages-2022-03.jpg

Om Rollo

Historie

Bokseklubben Rollo er grundlagt i oktober 1923.

Klubben blev oprettet af bl.a. kobbersmed, David Svensson fra værftet, som også var formand i over 30 år.

Igennem tiderne har der været op og nedture, men vi kan se ud af gamle udklip, at der har været mange gode boksere igennem tiderne. En af de navne, der går igen over mange udklip, er en sværvægter ved navn Hans Knudsen.

I de første mange år, var det pr. brev når man bestilte boksere og så kom de med toget. I dag sendes en e-mail og vi får svar inden for kort tid og så kommer vi i egne biler.

Rollo har holdt til en del steder. I mange år trænede de på byskolen. Efter nogle år i dvale, startede den op i Idrætshallen. Der trænede man i kælderen under små forhold. I 1990 kom klubben ned i SG-Hallen der trods små forhold fik mere lyse og venlige lokaler.

Efter DM i 2001 hjalp kommunen med, at man kom på Abildvej i lejede lokaler og fra 100 m2 gik man til 500 m2. Der holdt man til i 12 år men økonomien var hård så i 2013 fik man muligheden for at komme ned i Midtby hallen. Der holder vi til i dag, hvor der er dejlige faciliteter og lokalerne er Rollos.

Klubben har også deltaget ved mesterskaber gennem årerne men danske mestre er lidt sparsomt. I 1947 havde vi Leif Madsen som lige efter flyttede til Enigheden.

Vi skulle så frem til 2003, hvor Clay Christensen og Christel Black blev danske mestre.

Siden har Niels Holstein høstet 2 DM titler i supersværvægt i i 2012 - 13.

Siden 1994 har klubben deltaget ved mesterskaber til JM, DM og NM, og det er enten ved ungdom, junior eller Elite. Vi har høstet 41 medaljer frem til nu (feb. 16)

Der har været afholdt mange boksestævner i Svendborg. Bl.a. i Borgerforeningen, Viking, Tvedhallen og SG-Hallen, SG-Huset, Idrætshallen og Det ultimative i 2015 RUNDBUEHALLEN på havnen. Det er bare stedet til boksning. 840 tilskuere dannede rammen om et rigtig godt stævne.

Et af klubbens største stævner var DM i 2001. 55 hjælpere sørgede for et godt mesterskab. Det satte Rollo på landkoret og gjorde at vi efterfølgende fik gode lokaler og en klub der voksede.

I 2013 blev klubben 90 år og den holdt et godt stævne ude i Idrætscentret. Der blev byrådet indviteret og mange kiggede forbi. Borgmesteren havde rosende ord til klubben i pausen hvor der var inviteret på kaffe til sponsorer og byråd. Selv efter stævnet skrev borgmesteren tak for en god oplevelse.

Siden nov. 2015 har Rollo holdt Fight Night på havnen i Rundbuehallerne. Det er et fantastisk sted til boksning og det er blevet et stort event hvor der i nov. 16 var udsolgt (1000) publikummer. Det er en rå gammel værfthal der bliver opvarmet og lavet om til en boksearena. Der er fest og fuldfart på med pølsevogn, nr. piger/mænd flere barer de sidste 2 år besøg af profboksere osv. En aften du SKAL være en del af.......og ja, det ER  J - dag.  

Klublokaler

Vi har en træningssal på  240 m2 med 10 sandsække og div. rekvisitter. Der står også en træningsring hævet over gulvet.I andet lokale har vi 5 mindre træningsringe hvor sparringen foregår. Det gør også, at der kan køre 2 hold som overlapper hinanden.

Der er et lille hyggeligt klublokale til ca. 20 personer hvor der kan laves kaffe/te og sludres.Vi har en stor sauna som benyttes flittig og fine omklædningsrum til både drenge og piger.

Derudover er der et lille styrkerum til kast med tunge bolde mod væg og dæk til slag.

Vores indgang ligger omme bag ved hallen, men der er skilte hele vejen.

Der er billeder af klubben under galleri.